Cruiseschepen spotten langs het Noordzeekanaal

Van links naar rechts: pieren IJmuiden, Felison Cruiseterminal, Felison (ferry) terminal, Sluizen, Velsen Zuid, Wijde Blik, Zijknaal C, Wijkertunnel, Passenger Terminal Amsterdam

Cruiseschepen spotten is leuk en geeft een hoop fun. Het Noordzeekanaal is een fantastische plek om cruiseschepen te spotten. Bekijk de cruiseschepen in hun volle glorie.

Cruiseschepen spotten langs het Noordzeekanaal kan prima vanaf de oever van het kanaal. Er zijn verschillende plekken waar u de schepen goed kunt spotten. Het spotten kan natuurlijk ook vanaf een boot, u legt het boot aan aan een kade of oever en u kunt de schepen voorbij zien varen. Een leuke alternatief hierop is de pont, waarover u hieronder meer leest.

Veelgebruikte spotplekken
Spotten kan natuurlijk op veel plekken, het leukste is als u goed zicht heeft en het hele schip in zijn omvang kan zien en fotograferen. Wij hebben de beste plekken voor u op een rij gezet.

Pieren
De pieren aan de invaart vanaf het Noordzeekanaal geeft u de meeste kans aangezien de cruiseschepen onderweg zijn naar de Felison cruiseterminal in IJmuiden, of de sluis doorvaren naar de Passenger Terminal in Amsterdam.

De noordpier bereikt u via Wijk aan Zee, de zuidpier via IJmuiden. Bij verwachting van grote windkracht zijn de pieren gesloten.

Felison Cruiseterminal
Bij de Felison cruiseterminal kunt u de schepen goed bekijken. De IJmondhaven waar de Terminal biedt goede kansen de schepen te zien liggen. De Felison (ferry) Terminal wordt als uitwijkplek voor cruiseschepen gebruikt. Deze terminal ligt in de Vissershaven en is ook goed zichtbaar.

Sluizen IJmuiden
De sluizen in IJmuiden zijn een uitgelezen spotplek om de cruiseschepen goed te kunnen aanschouwen en foto’s te maken. Zowel vanaf de eilanden als van de kade kunt u de schepen spotten.

Velsen Zuid
In Velsen Zuid, direct aan het Noordzeekanaal is een park waarvandaan u de schepen goed kunt zien.

De Wijde Blik
Aan de westzijde van de Wijkertunnel treft u een plek dat “De Wijde Blik” heet. Vanaf hier heeft u een goed en wijds uitzicht over het Noordzeekanaal en kunt u goed de cruiseschepen spotten.

Buitenhuizerpont
De Buitenhuizerpont, vlak bij zijkanaal C, geeft u de mogelijkheid om makkelijk van de ene oever naar de andere over te steken. Vanaf de spotlocaties kunt u mooie foto’s maken en genieten terwijl de cruiseschepen langsvaren. Natuurlijk heeft u ook kans op de pont zelf om de cruiseschepen te bekijken.

Passenger Terminal Amsterdam (PTA)
Cruiseschepen die afgemeerd liggen aan de PTA zijn zeer goed vanaf verschillende locaties te bekijken. Vanaf de Noordwal in Amsterdam-Noord, vanaf de Javakade en natuurlijk vanaf het balkon(dek) van PTA zelf.

Meer informatie:
Actuele cruisekalender Felison Terminals en PTA.
Informatie IJmuiden, pieren en sluizen.
Informatie Felison Terminals en PTA.
Informatie Buitenhuizerpont.
Informatie Beschrijvingen cruiseschepen.

Cruiseschip Artania gespot op het Noordzeekanaal.

advertenties